Diaconie

Diakenen helpen waar geen helper is, binnen en buiten de gemeente. Ze gaan in op concrete nood, dichtbij en ver weg. Klop dus gerust bij hen aan!

Ze verzorgen de kerstpakketten, de ‘Boodschappenmand’ en bijvoorbeeld voedselpakketten voor Stichting Dorcas. Ze helpen mensen bij het op orde brengen van de financiën via Schuld Hulp Maatje. ’s Zondags gaan ze rond met de collectezak en ze verdelen de gelden over goede doelen. Bij de viering van het heilig avondmaal bereiden de diakenen de tafel en helpen ze bij het delen van brood en wijn.

Samen vormen ze het ‘college van diakenen’, dat rechtspersoonlijkheid heeft en eigen financiën beheert. (zie ANBI) Voorzitter: Aernout Stigter; secretaris: Piet Battjes.

Wilt u contact met de diaconie? Stuur dan een mail.

Contact met Hulshorst

Op 21 september 2022 was er voor de tweede keer een inspirerende ontmoeting van de diaconie met de wijkdiaconie van de Hervormde gemeente van Hulshorst. Deze keer vond de ontmoeting plaats in de prachtige kapel in Hulshorst, waar we zeer gastvrij ontvangen werden.

We hebben een hele verschillende omgeving om kerk te zijn, maar kunnen elkaar zo tot hand en voet zijn in het Lichaam van Christus. Uit deze contacten is al iets heel concreets gekomen. Gerrit Klaassen uit Hulshorst gaat een kerkje bouwen voor de gemeente Ravna Gora in Bulgarije. Met Ravna Gora bestaan vanuit De Ontmoeting contacten via stichtng TRUD en de GZB.

Op 10 oktober 2024 staat de volgende ontmoeting gepland, in Hulshorst.

Begroting diaconie 2024

Hieronder vindt u de verkorte begroting van de diaconie van PG De Ontmoeting te Almelo.